Residence RS / Belvedere / 900m² / 2010

A large, modern and attractive house was designed in Belo Horizonte to meet the taste of a family that values ​​comfort and quality of life. With the interior design designed by architect and designer Cioli Cássius Stancioli, the property located in a high point of the Belvedere neighborhood, has a panoramic view of the great Belo Horizonte. With scenic lighting at night and plenty of natural daylight during the day, thanks to the glass cloths, all environments are designed to match the lifestyle and the visual and emotional memory of the family living in the residence.

Marking the entrance of the property, the wall that supports the pool is lined with cumaru rulers, organic natural material of sustainable management. The path that borders the house and the access to the house was designed with São Tomé stone floor tiles and fillets on the sides. To mark the arrival at the Hall, the pavement was covered with shimmering marble, where the interior entrances and the oak-paneled pivoting door are inserted. The pool with wet bar and hot tub was coated in Bellar pads using various shades of blue to white, creating the gradient effect. From this point, you can see the stunning view of the city.
The generously sized, contemporary-looking rooms have been designed with sparkling marble floors and a Travertine fireplace. The neutral-toned furniture was heated by Persian tapestry and homeowners’ collections. In the home theater, the panel was designed by Cioli Stancioli and performed on cappuccino blade. This environment integrates with the exterior through large glass panes, providing a broad view that includes the pool area and landscaping.

The kitchen is the main point of conviviality of the residents of the house. The environment that prioritizes family life has incorporated the old Hydraulic Tile with a beautiful mix of modern and refined colors, such as the Bellar glass insert. To convey personality to the space, the panel and part of the ceiling in MDF coated in oak laminate received the collection of dishes of the resident himself. In the kitchen, blinds that filter sunlight give access to the beauty of the Belo-horizontina view. In the living and dining rooms, the neutral tones of furniture and fabrics convey balance to the environment.

In the Gourmet space, the architect decided to use the granilite flooring, barbecue cover and stuccoed workbench in São Thomé, covered with demolition wood. The use of these materials has transformed the environment into a contemporary, natural and very cozy space. The cellar was inserted in the stairwell with the optimum use of space, receiving the floor and wall covering in cumaru wood and Roman travertine stones with Anticato finish.

Considering a private space of the house, the toilet won the workbench designed by the professional himself and executed in polished plastered silver travertine marble, which also covered the floor and the wall. Deca, Bellar tableware and metals promoted the perfect combination with the finishes of the environment.